Return to site

Smart Food Alliance in gesprek over verduurzaming van groenten & fruit bij Hessing Supervers

September 19, 2018

Op woensdag 12 september j.l. vond de derde Smart Food Alliance bijeenkomst van 2018 plaats bij het groenten- en fruitverwerkingsbedrijf Hessing Supervers. 30 CEO’s en directieleden van middelgrote agrofoodbedrijven die zich zelfstandig en gezamenlijk inzetten voor een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsysteem waren hierbij aanwezig. Zij gingen met elkaar in gesprek over de verduurzaming van de verwerking van groenten en fruit, de afhankelijkheden tussen leveranciers-afnemers en de visie van minister Schouten op landbouw, natuur en voedsel.

Hessing Supervers is een groenten- en fruitverwerkingsbedrijf die verse grondstoffen omzet naar o.a. panklare groentes, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Het bedrijf zet tal van stappen gericht op de verduurzaming van de verwerking van groenten en fruit. Een belangrijk deel van zijn assortiment heeft bijvoorbeeld het Milieukeur. Er zitten tal van innovaties in de pijpleiding. Bijvoorbeeld op gebied van verpakkingen. Frank belichtte daarnaast de afhankelijkheid van enkele hele grote afnemers, die van invloed zijn op je gezondheid en het bedrijf.

Suzan Reumers en Tim Verhoef van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit lichtten de visie van minister Schouten op LNV toe. Deze richt zich met name op de kringlooplandbouw. In een kleiner verband zullen we met mensen van LNV bijeenkomen om namens de Smart Food Alliance diepgaander van gedachte te verwisselen over de visie.

Meer weten? Stuur een e-mail naar lisa.bottema@smartfoodalliance.nl.