Return to site

Smart Food Alliance-leden positief over Nutri-Score

Veel leden en aspirant-leden van de Smart Food Alliance zijn voorstander van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Een aantal toonaangevende Nederlandse bedrijven geeft aan dat Nutri-Score zonder meer hun voorkeur heeft. Ook zijn er bedrijven die zeggen niet te willen wachten op een beslissing en Nederland.

Diverse bedrijven die zich in willen zetten voor eerlijk, duurzaam en gezond voedsel maken onderdeel uit van de Smart Food Alliance. Zo praten ze gezamenlijk met verschillende ministeries en wisselen ze ervaringen uit om het voedselsysteem snel te verduurzamen. Eerder dit jaar heeft de Smart Food Alliance een studie gedaan naar verschillende voedselkeuzelogo’s die gebruikt worden in Europa. Nutri-Score werd als beste beoordeeld, het voldoet aan de meeste eisen die de bedrijven uit de Smart Food Alliance stellen aan een voedselkeuzelogo. Het is namelijk eenduidig, goed begrijpbaar voor de consument en het is toepasbaar voor verpakte en onverpakte producten in retail en foodservice.

Een van de bedrijven uit de Smart Food Alliance (HAK) heeft op 23 mei 2019 besloten Nutri-Score te gaan toepassen op haar producten (lees meer). Wellicht dat andere leden van de Smart Food Alliance zullen volgen.

Over de Smart Food Alliance

De Smart Food Alliance is een netwerk CEO’s en directieleden uit de agrofoodsector. Het zijn leiders van succesvolle middelgrote koploperbedrijven uit de agrofoodsector die bereid zijn hun ‘nek uit te steken’. Zij zetten zich in voor een toekomstbestendig voedselsysteem: gezond, circulair en klimaatneutraal, voor een eerlijke prijs.

Wilt u meer informatie over de Smart Food Alliance? Neem dan contact op met Lisa Bottema (06-34203367).

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK