Return to site

Wat betekent het Europese Plastic Pact voor u?

Vandaag, vrijdag 6 maart, ondertekende Staatssecretaris Stientje van Veldhoven het Europese Plastic Pact namens Nederland. Dit pact bestaat uit afspraken, tussen 15 Europese landen en 66 bedrijven, over het reduceren van plastic verpakkingen, recycling en het hergebruik van plastic.

Vorig jaar organiseerde de Smart Food Alliance een themabijeenkomst over verpakkingen bij het Smart Food Alliance-lid Menken Orlando. Toen stond het Nationale Plastic Pact op de agenda. Dit jaar organiseren we een masterclass voor verpakkingsexperts en een versnellingstraject voor bedrijven om hun plastic verpakkingen terug te dringen.

Veel bedrijven in de foodsector zetten stappen om hun verpakkingen te verduurzamen, maar het kiezen van de juiste materialen en de communicatie naar de consument blijft ingewikkeld. Er zijn nog veel vragen over het gebruik van plastics en duurzame alternatieven. Bedrijven moeten creatiever kijken naar hun huidige verpakkingen en zich afvragen of verpakkingen altijd nodig zijn. Innovatie is hard nodig.

Wilt u weten wat het Plastic Pact betekent voor uw bedrijf? Wilt u meer leren over hoe u slim om kunt gaan met plastic verpakkingen? Doe dan mee met de masterclass!

De Smart Food Alliance is een business netwerk van CEO’s en directieleden van succesvolle middelgrote koploperbedrijven uit de agrofoodsector die zich inzetten voor een toekomstbestendig voedselsysteem: gezond, circulair en klimaatneutraal, voor een eerlijke prijs. Zij zijn bereid hun ‘nek uit te steken’, zelfstandig en gezamenlijk.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met  Casper Zulim de Swarte. (06 13 42 94 48)

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK